Biografie

Ik ben geboren in Sri Lanka (1975), opgegroeid in Nederland en erg trots op waar ik vandaan kom. Als17 jarige stapte ik voor het eerst met mijn rugzak het vliegtuig in naar Thailand. Al snel had ik contact met de lokale bevolking. Tijdens die eerste reis heb ik mijn passie voor reizen en fotografie ontdekt. Vanaf dat moment ging ik elk jaar een ander land ontdekken. In 2000 heb ik een stimuleringssubsidie gekregen van Mama Cash. Ik heb mijn baan opgezegd bij de Gemeente Groningen. Samen met een vriendin zijn we via Spanje naar Marokko gereden met onze eigen Toyota Landcruiser. We hebben 14 maanden door West Afrika getrokken, met vriendelijke ontmoetingen waarbij we vaak alleen door middel van gebaren met de verschillende bevolkingsgroepen konden communiceren. Elke dag bekeken we waar we naar toe wilden gaan, koken op houtvuur en slapen onder de sterren. Van deze bijzondere reis geniet ik nog elke dag! In de 11 landen die we ontdekt hebben heb ik verschillende fotodocumentaires gemaakt: 'het leven van de Afrikaanse vrouw', 'Afrikaanse Gezichten' en 'Afrikaanse Kinderen'. In 2004 heb ik de fotodocumentaire 'Vrouwen in beeld' gemaakt in mijn geboorteland Sri Lanka. Mijn werk is op verschillende exposities tentoongesteld waaronder de internationale fototentoonstelling Noorderlicht 2003.

 

Profiel (Opleidingen)

Toen ik terug kwam van mijn wereldreis door Afrika wist ik het zeker, ik wilde graag verder in de fotografie. Als autonome fotograaf had ik ervaring opgedaan maar ik wilde graag het fotografievak echt goed leren. In de fotostudio van Bert Barelds en Peter J. Reese heb ik gewerkt als assistent fotograaf. Tijdens het werken in de studio ontdekte ik dat reportagefotografie meer mijn interesse heeft. Bij Ton Broekhuis en later Paul Struik heb ik lessen gevolgd om me te specialiseren in de documentaire- en reportagefotografie.


Werkervaring

De afgelopen jaren heb ik me gespecialiseerd in congres- en reportagefotografie. Daarnaast werk ik als portret-, architectuur-, documentaire-, reis- en bruidsfotograaf. Ook geef ik fotografie workshops. Kenmerkend is dat mensen zich snel bij mij op hun gemak voelen, waardoor ik de passie en trots in hun ogen kan vastleggen.
Mijn opdrachtgevers komen onder andere uit de commerciële sector, overheid, zorg en welzijn, culturele en maatschappelijke organisaties. Ik ben als reportagefotograaf begonnen in Groningen en werk nu vanuit Driebergen in heel Nederland.
Met mijn autonome fotodocumentaires zoek ik naar positieve invalshoeken. Op deze manier wil ik een bijdragen leveren aan het verbeelden en verbinden van mensen met verschillende culturele achtergronden. Op dit moment werk ik aan een serie 'Boek met een verhaal', waarin bekende Nederlanders vertellen over het boek dat voor hun een speciale betekenis heeft. Mijn wens is om  voor een paar maanden naar New York te gaan en een documentaire te maken.


En verder...

Naast het met plezier en passie werken, vind ik het belangrijk een bijdrage te leveren aan ontwikkeling in mijn geboorteland Sri Lanka. Ik steun het werk van Lankalamai die er o.a. voor zorgt dat kinderen in Sri Lanka naar school kunnen gaan.
In mijn vrije tijd speel ik graag tennis. Volg veel sporten op tv en ben enthousiast fan van Dalto Korfbal uit Driebergen. Ik ga graag op vakantie naar zonnige oorden, maar ook van kamperen bij mooi weer in Nederland geniet ik. Humor en optimisme zijn twee belangrijke eigenschappen van mij. Ik vind het leuk om lekker uitgebreid te koken, hou van lezen, film kijken, spelletjes spelen en ben gek op pure chocolade.